GLA:D - Ryg

GLA:D Ryg er et behandlingstilbud til patienter med rygsmerter. Tilbuddet er udviklet af forskere og behandlere på SDU. Programmet følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger for behandling af patienter med rygsmerter.

Behandling

Indholdet af GLA:D Ryg-forløbet er baseret på den bedste forskningsviden for rygbehandling, anbefalinger fra nationale- og internationale retningslinjer og udviklet i samarbejde med forskere, patienter og behandlere.

Træningen foregår to gange om ugen i otte uger. Øvelserne kan udføres med forskellig sværhedsgrad og tilpasses den enkelte deltager.

Både uddannelse og træning foregår i mindre grupper på 6-8 deltagere, hvor deltagerne har mulighed for at dele erfaringer og lære af hinanden. Undervejs drøfter deltagerne og underviseren muligheder for at være fysisk aktiv ud over træningen, så effekten af GLA:D® Ryg kan fastholdes efter forløbet er slut.

Behandlingsforløb

  1. Undersøgelse, skriftlig/mundtlig information, testning samt registrering i GLA:D®-registret (1. konsultation)
  2. Individuel træningsintroduktion (2. konsultation)
  3. Patientuddannelse: To undervisningssessioner, som indeholder: Læren om artrose, risikofaktorer, symptomer, behandling, træning/fysisk aktivitet, hjælp til selvhjælp/håndtering.
  4. Træning 2 gange om ugen - 60 min varighed i 8 uger. Deltagerne instrueres i individuelt tilpassede træningsprogrammer, som eventuelt suppleres af hjemmeøvelser.
  5. Opfølgning efter 3 måneder med re-test.
  6. Opfølgning efter 12 måneder. Har din fysioterapeut registreret dig i GLA:D®-registret, vil du få tilsendt spørgeskema elektronisk eller pr. brev.
  7. Mulighed for vedligeholdende GLA:D®-træning efter endt forløb.

Holdstart

Holdtider: Mandag og onsdag kl. 15-16. Løbende holdstart, men kontakt klinikken for næste patientundervisning, som anbefales inden holdstart.

Priser

Første konsultation/registrering 299,29
Andet besøg 190,30
2 x undervisning 199,00
Hold/træning pr. session 126,88
3 mdr. opfølgning 190,30
Glad ryg 2

Effekter ved GLA:D Ryg

Formålet med GLA:D® Ryg er, at patienter får viden og redskaber, der hjælper dem til færre rygsmerter og til at fungere bedre med de smerter, som de har. Dertil kommer to sessioner med patientuddannelse på hold, hvor deltageren lærer om ryggen, hvorfor rygsmerter opstår og hvad man kan gøre for at få en ryg, der bedre kan klare hverdagens krav.

Yderligere information

Se vores brochure her

Tilskud

T-FYS Fysioterapi har overenskomst med den offentlige sygesikring og din fysioterapeutiske genoptræning og behandling er derfor tilskudsberettiget, hvis du har henvisning fra egen læge. Herudover kan du få tilskud fra Sygeforsikringen ”danmark” og andre sundhedsforsikringer.

Tidsbestilling

Kontakt os for tidsbestilling eller øvrige henvendelser via mail info@tfys.dk eller telefonisk på tlf. 59 18 68 66.

Du er også velkommen til at benytte besked-boksen nedenfor, hvor du kan skrive til os direkte.

Please enter your name.
Please enter a message.