Medicinsk akupunktur

Denne akupunkturform er flere steder videnskabeligt dokumenteret til at være yderst effektiv smertestillende behandling af muskler og led.

Ved at stikke akupunkturnåle i triggerpunkter i musklerne, stimuleres nervesystemet til at udskille biokemiske stoffer i muskler, rygmarv og hjerne. Dette medvirker bl.a. til, at blodkarrene udvides lokalt i behandlingsområdet og øger den lokale blodgennemstrømning. Nålene stimulerer de nervebaner, der påvirker det ramte område og leder signaler op til det område i hjernen, der omhandler denne legemsdel. Fra dette område sendes besked videre, der resulterer i dannelse af endorfiner (kroppens eget smertestillende morfin) samt udløser afgivelse af andre kemiske stoffer, som har indflydelse på kroppens indre selvregulerende system. Smerteimpulsen nedsættes, så der ved fx muskelsmerter ”løsnes op” i muskulaturen. Der igangsættes en stimulering af kroppens naturlige evne til selvhelbredelse og fremmer fysisk og psykisk velbefindende.

Behandling

Akupunktur kan gives som et supplement til anden fysioterapeutisk behandling eller som en selvstændig behandling. Dette vil en fysioterapeut vurdere med udgangspunkt i en forudgående undersøgelse og diagnosticering.

Medicinsk akupunktur udføres med brug af tynde, sterile akupunkturnåle. Normalt indsættes 4-8 nåle i et lokalt område behandlingen tager ca. 15-20 min.

Behandling med medicinsk akupunktur bør ikke gøre ondt, men behandlingen kan dog give kortvarig smerteprovokation og man kan muligvis føle en forøget varme og/eller mudrende fornemmelse i det område, hvor man er blevet behandlet. Efter 3-5 behandlinger kan positive effekter typisk vise sig fx som reduktion af smerter og bedring af fysiske funktioner.

Priser

Akupunktur som tillæg til fysioterapeutisk behandling: 105 kr.
Akupunktur uden fysioterapeutisk behandling: 399,00 kr

Se takster for fysioterapi her:

Acupuncture

Effekter ved Akupunktur

Eksempler på diagnoser, hvor akupunktur kan have en god effekt:

  • Nakkespændinger og hovedpine
  • Rygsmerter – herunder lændesmerter
  • Skuldersmerter
  • Tennis- og golfalbue
  • Knæsmerter
  • Hoftesmerter
  • Ankelforstuvninger

Tidsbestilling

Kontakt os for tidsbestilling eller øvrige henvendelser via mail info@tfys.dk eller telefonisk på tlf. 59 18 68 66.

Du er også velkommen til at benytte besked-boksen nedenfor, hvor du kan skrive til os direkte.

Please enter your name.
Please enter a message.