Overbelastningsskader

Når kroppen belastes, bliver den stærkere gennem en korrekt balance mellem nedbrydning og herefter opbygning af de strukturer, som belastes - herunder muskler, sener, knogler og ledbånd. Udsættes kroppen for overbelastning over tid og uden hensyntagen til restitution (pause), vil de små vævsskader akkumuleres og resultere i en overbelastningsskade.

Symptomer

En overbelastningsskade mærkes ofte ved en periode med tiltagende irritation og ømhed. Symptomerne er ofte karakteriseret ved længerevarende ubehag i et lokalt område, som er opstået gradvist i forbindelse med øget aktivitet eller belastning. Typisk mærker man lokal smerte og hævelse, smerter ved tryk og ved aktivitet. Syptomerne forværres ved aktivitet, men forsvinder i hvile. Opvarmning reducerer smerterne, men smerterne forværres efter træning. Symptomerne bør tages alvorligt, da disse i værste fald kan ende med at blive kroniske, hvis ikke der behandles hurtigt og korrekt på problemet.

Overbelastningsskader i sener udgår ca. halvdelen af alle overbelastningsskader og er derfor et stort problem for mange sportsudøvere. Overbelastningsskaderne har samtidig en tendens til at være tilbagevendende og netop derfor er det vigtigt at være bevidst om, hvordan skaderne håndteres på bedst mulig vis for at undgå et længerevarende sygdomsforløb.

Behandling

Fysioterapeuten vil i samarbejde med dig diagnosticere skaden og sætte dig i gang med et relevant behandlings- og genoptræningsforløb. Din fysioterapeut vil sørge for, at du hurtigt kan genoptage dit arbejde og/eller sport, men på en forsvarlig og professionel måde for at undgå, at overbelastningsskaden kommer igen.

I et genoptræningsforløb tages der højde for smerte, hævelse og for helingstiden for den struktur, som er ødelagt.

Ultralyd scanning

Anvendes ofte til præcision af diagnose og kan herved sikre igangsætning af korrekt behandling. Ultralydsscanning er særligt velegnet til at vurdere strukturer som ledbånd, sener, muskler og slimsække.

Læs mere om ultralydsscanning her:

Man,On,Bed,With,Pillow,Embrace,Foot,With,Painful,Swollen

Tilskud

T-FYS Fysioterapi har overenskomst med den offentlige sygesikring og din behandling er derfor tilskudsberettiget, hvis du har henvisning fra egen læge. Herudover kan du få tilskud fra Sygeforsikringen ”danmark” og andre sundhedsforsikringer.

Tidsbestilling

Kontakt os for tidsbestilling eller øvrige henvendelser via mail info@tfys.dk eller telefonisk på tlf. 59 18 68 66.

Du er også velkommen til at benytte besked-boksen nedenfor, hvor du kan skrive til os direkte.

Please enter your name.
Please enter a message.