Dans med Parkinson

Er du ramt af Parkinsons sygdom?

- eller er du pårørende til en parkinsonramt?

Så tag din familie eller venner med til Dans med Parkinson og oplev selv,  hvor stor en forskel dans kan gøre for livsglæde og sundhed. Alle kan være med! Det kræver ingen særlige forudsætninger. Vi danser 1 gang om ugen og instruktøren er certificeret parkinson instruktør.

Dans med Parkinson er et landsdækkende projekt støttet af TrygFonden. Projektet er baseret på nationale og internationale undersøgelser og der vil være en fysioterapeut tilknyttet forløbet, såfremt der opstår spørgsmål eller andre problemstillinger, hvor en fysioterapeut kan hjælpe. Projektet har fokus på at skabe livsglæde og det forener bevægelse, danseundervisning, musik, rytmik og motion.

Den parkinsonramte vil typisk mærke bedring fysisk, mentalt og socialt, når de danser regelmæssigt. Eksempelvis oplever de parkinsonramte forbedringer i forhold til stivhed, stabilitet, bevægelse i hænder samt ansigtsudtryk. Derudover giver dansen en række positive effekter på det sociale liv, sundhed, kropsfølelse, mobilitet og gør de parkinsonramte bedre i stand til at udføre hverdagsaktiviteter.

Dansmedparkinson

Undersøgelse og test før og efter forløb

Den Parkinson ramte vil inden forløbet skulle undersøges og testes af en fysioterapeut. Der er tale om funktionstest som fx gangtest, rejse/sætte sig test m.fl. Der testes på ny efter 3-6 måneder for at vurdere effekt af træningen (dansen).

Træningstider

Træningstider: Onsdag: 17:00-17:55

Pris

Parkinson patient: Mulighed for vederlagsfri træning med henvisning fra egen læge.
Pårørende/venner: 10 lektioner kr. 498 eller 20 lektioner kr. 999
Parkinson dans 3

Tilskud

T-FYS Fysioterapi har overenskomst med den offentlige sygesikring og din behandling er derfor tilskudsberettiget, hvis du har henvisning fra egen læge. Herudover kan du få tilskud fra Sygeforsikringen ”danmark” og andre sundhedsforsikringer.

Tidsbestilling

Kontakt os for tidsbestilling eller øvrige henvendelser via mail info@tfys.dk eller telefonisk på tlf. 59 18 68 66.

Du er også velkommen til at benytte besked-boksen nedenfor, hvor du kan skrive til os direkte.

Please enter your name.
Please enter a message.