Sportsskader

En sportsskade kan ramme alle, som dyrker sport – uanset om du træner på højt niveau eller om du er en almindelig sportsudøver.

Er uheldet ude og pådrager du dig en sportsskade, er det vigtigt, at du blive behandlet af en fysioterapeut med erfaring og uddannelse på området.

Symptomer

En sportsskade kan opstå akut eller over tid. I begge tilfælde er det vigtigt at undersøge årsagen til problemet grundigt.

Akutte sportsskader opstår typisk i starten eller slutningen af din træning. Skaden kan opstå ved en pludselig bevægelse, et forkert spark eller et voldsomt afsæt og risikoen for en akut sportsskade stiger, hvis din opvarmning ikke har været tilstrækkelig. Akutte sportsskader er fx forstuvninger og fibersprængninger. Symptomerne vil være akut smerte, oplevelse af smæld i musklen, hævelse omkring skaden og nedsat funktion af leddet.

Overbelastningsskader dækker 75% af alle sportsskader. Her opstår skaden over tid og symptomer forværres typisk gradvist. Typiske sportsskader forårsaget af overbelastning er fx tennisalbue, smerter i achillessene eller smerter i skulder og knæ.

Symptomerne kommer gradvist og bliver tiltagende værre.  Symptomerne vil være smerte, varme, rødme, nedsat funktion af leddet og misfarvning af området omkring skaden.

Behandling

Fysioterapeuten vil i samarbejde med dig vurdere skaden og et relevant behandlingsforløb iværksættes. Din fysioterapeut vil sørge for, at du hurtigt kan genoptage din sport, men på en forsvarlig og professionel måde, så risikoen for at sportsskaden kommer igen reduceres. De fleste sportsskader kræver primært træningstilpasning og/eller genoptræning, men der kan også være behov for yderligere behandling med manuelle teknikker og apparaturbehandling.

Er der behov for genoptræning med brug af specifikt træningsudstyr, råder T-FYS over et træningscenter, så du altid kan få trænet din sportsskade korrekt. Udgangspunktet vil dog altid være, at du kan skal blive bevidst om relevante selvtræningsøvelser, så du bliver mindst mulig afhængig af fysioterapien.

Ultralyd scanning

Anvendes ofte til præcision af diagnose og kan herved sikre igangsætning af korrekt behandling. Ultralydsscanning er særligt velegnet til at vurdere strukturer som ledbånd, sener, muskler og slimsække. Læs mere om ultralydsscanning her:

Young,Woman,Massage,Injured,Knee,With,Kinesiotaping

Tilskud

T-FYS Fysioterapi har overenskomst med den offentlige sygesikring og din behandling er derfor tilskudsberettiget, hvis du har henvisning fra egen læge. Herudover kan du få tilskud fra Sygeforsikringen ”danmark” og andre sundhedsforsikringer.

Tidsbestilling

Kontakt os for tidsbestilling eller øvrige henvendelser via mail info@tfys.dk eller telefonisk på tlf. 59 18 68 66.

Du er også velkommen til at benytte besked-boksen nedenfor, hvor du kan skrive til os direkte.

Please enter your name.
Please enter a message.