GLA:D® - Knæ og hofte

GLA:D® knæ og hofte er et specifikt uddannelses- og træningstilbud til alle med symptomer på artrose (slidgigt) i knæ- eller hofteled. Tilbuddet er baseret på den seneste forskning på området og  støttes af gigtforeningen.

Formålet er gennem specifik træning og tilegnet viden at reducere smerte, forbedre funktionen og herigennem lette dagligdagen og undgå eller udsætte en operation.

Læs mere om livet med artrosesmerter her:

Behandling

Første gang du tilses af en fysioterapeut vil du gennemgå en grundig undersøgelse og din fysioterapeut vil udarbejde en handlingsplan med udgangspunkt i undersøgelse og test. Herefter vil du modtage patientundervisning, som er et vigtigt element i GLA:D® træningsforløb.

Træningen tilpasses den enkelte og foregår under fysioterapeutisk vejledning to gange ugentlig i 6-8 uger. Holdtræning anbefales, da dette har vist dobbelt så god effekt som selvtræning, men selvtræning er også en mulighed. Både uddannelse og træning foregår i mindre grupper på 6-8 deltagere, hvor deltagerne har mulighed for at dele erfaringer og lære af hinanden.

Efter endt forløb fortsættes træningen på egen hånd f.eks. i hjemmet. Læger kan henvise til GLA:D® og du kan også selv tage kontakt til T-FYS, som er registreret som en GLA:D® enhed. Læs mere på www.glaid.dk

Behandlingsforløb

  1. Undersøgelse, skriftlig/mundtlig information, testning samt registrering i GLA:D®-registret (1. konsultation)
  2. Individuel træningsintroduktion (2. konsultation)
  3. Patientuddannelse: To undervisningssessioner, som indeholder: Læren om artrose, risikofaktorer, symptomer, behandling, træning/fysisk aktivitet, hjælp til selvhjælp/håndtering.
  4. 6-8 ugers træning 2 gange om ugen á 60 min varighed. Deltagerne instrueres i individuelt tilpassede træningsprogrammer, som eventuelt suppleres af hjemmeøvelser.
  5. Opfølgning efter 3 måneder med re-test.
  6. Opfølgning efter 12 måneder. Har din fysioterapeut registreret dig i GLA:D®-registret, vil du få tilsendt spørgeskema elektronisk eller pr. brev.
  7. Mulighed for vedligeholdende GLA:D®-træning efter endt forløb.

Holdstart

Holdtider: Tirsdag kl. 15-16 og torsdag kl. 12:30-13:30. Kontakt klinikken for kommende holdstart.

Priser

Første konsultation/registrering 299,29
Andet besøg 190,30
2 timers undervisning 199,00
Hold/træning pr. session 126,88
3 mdr. opfølgning 190,30
IMG_9912

Effekter ved GLA:D® - Knæ og hofte

Formålet med GLA:D® knæ og hofte er, at du får viden og redskaber, der hjælper dig til at blive tryg ved at bruge de led, som gør ondt. Gennem træning styrker du ledbrusken, muskler og mange andre strukturer i kroppen. Forskningsresultater viser desuden, at langt de fleste deltagere også oplever en betydelig smertereduktion og heraf mindre medicinforbrug. Gennem patientundervisning vil du lære om artrosens kendetegn, risikofaktorer, symptomer, behandlingsmuligheder, træning og fysisk aktivitet, smertehåndtering og hjælp til selvhjælp.

Yderligere information

Se vores brochure her

Tilskud

T-FYS Fysioterapi har overenskomst med den offentlige sygesikring og din fysioterapeutiske genoptræning og behandling er derfor tilskudsberettiget, hvis du har henvisning fra egen læge. Herudover kan du få tilskud fra Sygeforsikringen ”danmark” og andre sundhedsforsikringer.

Tidsbestilling

Kontakt os for tidsbestilling eller øvrige henvendelser via mail info@tfys.dk eller telefonisk på tlf. 59 18 68 66.

Du er også velkommen til at benytte besked-boksen nedenfor, hvor du kan skrive til os direkte.

Please enter your name.
Please enter a message.