GLA:D® - Knæ og hofte

GLA:D® knæ og hofte er et specifikt uddannelses- og træningstilbud til alle med symptomer på artrose (slidgigt) i knæ- eller hofteled.

Formålet er gennem specifik træning og tilegnet viden at reducere smerte, forbedre funktionen og herigennem lette dagligdagen og undgå eller udsætte en operation.

Læs mere om livet med artrosesmerter her:

Behandling

Første gang du tilses af en fysioterapeut vil du gennemgå en grundig undersøgelse og din fysioterapeut vil udarbejde en handlingsplan med udgangspunkt i undersøgelse og test. Herefter vil du modtage patientundervisning, som er et vigtigt element i GLA:D® træningsforløb.

Træningen tilpasses den enkelte og foregår under fysioterapeutisk vejledning to gange ugentlig i 6-8 uger. Holdtræning anbefales, da dette har vist dobbelt så god effekt som selvtræning, men selvtræning er også en mulighed. Både uddannelse og træning foregår i mindre grupper på 6-8 deltagere, hvor deltagerne har mulighed for at dele erfaringer og lære af hinanden.

Efter endt forløb fortsættes træningen på egen hånd f.eks. i hjemmet. Læger kan henvise til GLA:D® og du kan også selv tage kontakt til T-FYS, som er registreret som en GLA:D® enhed. Læs mere på www.glaid.dk

Behandlingsforløb

  1. Undersøgelse, skriftlig/mundtlig information, testning samt registrering i GLA:D®-registret (1. konsultation)
  2. Individuel træningsintroduktion (2. konsultation)
  3. Patientuddannelse: To undervisningssessioner, som indeholder: Læren om artrose, risikofaktorer, symptomer, behandling, træning/fysisk aktivitet, hjælp til selvhjælp/håndtering.
  4. 6-8 ugers træning 2 gange om ugen á 60 min varighed. Deltagerne instrueres i individuelt tilpassede træningsprogrammer, som eventuelt suppleres af hjemmeøvelser.
  5. Opfølgning efter 3 måneder med re-test.
  6. Opfølgning efter 12 måneder. Har din fysioterapeut registreret dig i GLA:D®-registret, vil du få tilsendt spørgeskema elektronisk eller pr. brev.
  7. Mulighed for vedligeholdende GLA:D®-træning efter endt forløb.

Holdstart

Holdtider: Mandag kl. 16-17 og onsdag kl. 15-16. Kontakt klinikken for kommende holdstart.

Priser

Første konsultation/registrering 281,88
Andet besøg 179,23
2 x undervisning pr. session 99,00
14 x hold/træning pr. session 119,49
3 mdr. opfølgning 179,23
IMG_9912

Effekter ved GLA:D® - Knæ og hofte

Formålet med GLA:D® knæ og hofte er, at du får viden og redskaber, der hjælper dig til at blive tryg ved at bruge de led, som gør ondt. Gennem træning styrker du ledbrusken, muskler og mange andre strukturer i kroppen. Forskningsresultater viser desuden, at langt de fleste deltagere også oplever en betydelig smertereduktion og heraf mindre medicinforbrug. Gennem patientundervisning vil du lære om artrosens kendetegn, risikofaktorer, symptomer, behandlingsmuligheder, træning og fysisk aktivitet, smertehåndtering og hjælp til selvhjælp.

Yderligere information

Se vores brochure her

Tilskud

Der ydes tilskud fra Sygeforsikring Danmark.

Tlf. 59 18 68 66

Kontakt os for tidsbestilling eller hvis vi på anden vis kan være behjælpelig.